Welkom

portret René Janssen
Welkom bij Yoga Gezondheidscentrum Delft
Yoga Gezondheidscentrum Delft biedt verschillende yoga- en meditatielessen in een kleine, sfeervolle studio in het hartje van Delft. Het gevarieerde aanbod bestaat uit hatha yoga (Iyengar georiënteerd), zachte hatha yoga, Tibetaanse yoga workshop’s, zenmeditatie, klankschaalmeditatie. Als u meer wilt weten over deze lessen, klik dan boven deze pagina op ‘lessen’. Er zijn zowel overdag als ’s avonds lessen. Regelmatig kunt u ook in het weekend genieten van een ontspannende yogales of interessante workshop. De lessen worden gegeven in groepen van maximaal 10 personen, waardoor persoonlijke aandacht is gewaarborgd.
Waarom yoga en meditatie?
Allereerst: het is prettig om te doen. Yoga maakt het lichaam soepeler, sterker en uw ademhaling gezonder. Bij zowel yoga als meditatie neemt uw aandacht en concentratie toe. U leert signalen van lichaam en geest op te merken.

Daarnaast kan het leven van alledag intensief zijn. Veel mensen zitten vaak ‘in het hoofd’ en raken daardoor gespannen. Spieren worden pijnlijk en stijf, de ademhaling minder diep, en het denken onrustig.  Yoga en meditatie kan helpen de balans te herstellen. Beide helpen om met aandacht in het hier en nu te zijn en uw ademhaling en denken rustiger te maken. Kom langs voor een proefles, en ervaar zelf wat een les voor u kan betekenen!

Vanaf: 04 augustus tot en met 19 december 2014

20130224IMG_1395

Lange Geer 62, 2611 PW Delft
rene.janssen.yoga@gmail.com
tel:0641558795

René Janssen

najaar:04 augustus tot en met 19 december 2014

Gesloten op: 08 september – 12 september//13 oktober – 17 oktober//17 november – 21 november

Recente Berichten

Yogaworkshops voor beginners en gevorderden

 

 

Thema: Sthira en Sukha

              Drie keer per jaar organiseren wij, René en Marjolein, een yogaworkshop op zaterdag.

                                                                     Hoe ziet een workshop eruit?

10.00 uur: we beginnen de dag met twee uur asana’s. Door de grotere hoeveelheid tijd       (twee keer als een gewone les) kunnen we een langere serie van houdingen doornemenen daardoor ook meer verdieping in de dverse aspecten van de houdingen ervaren.

12.00 uur: genieten we van een kopje thee en dadels of ander lekkernij.

12.15 uur: de laatste drie kwartier van de yogaworkshop wijden we aan pranayama      (ademhalingsoefeningen) om vervolgens ontspannen en met nieuwe energie de dag te vervolgen.

 

Workshops: 12 juli 10.00 uur – 13.00 uur // 13 september10.00 uur – 13.00 uur
08 november 10.00 uur – 13.00 uur

Hatha yoga weekendworkshop van 3 uur : € 35,- / studenten € 25,-

 

IMG_2597.jpgcropped-IMG_2968.jpg

Wat is een asana?

Een asana wordt vertaald als “houding”.

 

Het woord is afgeleid van de Sanskriet wortel “AS” wat betekent : blijven – zitten – zijn of in een bepaalde houding blijven.

               Patanjali beschrijft in de Yoga Sutra twee belangrijke kwaliteiten van een asana namelijk:

STHIRA en SUKHA.

Sthira betekent standvastigheid en alertheid.

Sukha verwijst naar de mogelijkheid om comfortabel in een bepaalde houding te blijven. Beide kwaliteiten moeten aanwezig zijn bij het uitvoeren van welke houding dan ook. Nog Sukha nog Sthira zijn aanwezig als we in de lotushouding proberen te zitten en daarna onze pijnlijke benen moeten stretchen. Wanneer deze beide kwaliteiten niet aanwezig zijn, dan kunnen we niet spreken van een asana. We werken er naartoe om zowel Sthira (standvastigheid) als Sukha (zachtheid) in onze asana in praktijk te brengen en tegelijkertijd een progressie te bewerkstelligen. Om de kwaliteiten Sthira en Sukha te ontwikkelen in onze asana’s, is het dan ook belangrijk om inzicht te krijgen in de voorbereidende oefeningen van ons lichaam; onze ademhaling en de aandacht voor de asana die we willen uitvoeren.

NAMASTÉ!

 

  1. Zenmeditatie wekelijks vanaf 7 februari t/m 6 juni Leave a reply