Hatha yoga gevorderden

De Hatha yoga voor gevorderden cursus in Delft is bedoeld voor cursisten die tenminste 6 maanden Hatha yoga ervaring hebben en niet bang zijn om de kopstand te willen leren.

Onder begeleiding leer je de spieren soepel en het lichaam sterk te maken. Je leert bewuster om te gaan met je ademhaling en je oefeningen/asanas. Bij de oefeningen/asanas (zowel staand, zittend, vooroverbuigend, zijdelings strekken of achteroverbuigend, kopstand, schouderstand) wordt veel aandacht besteed aan de uitlijning.

Ik vraag je om lichaam (voeten, armen, benen, botten en spieren) op een bepaalde manier uit te lijnen. Het doel hiervan is om jou als beoefenaar te helpen onderzoeken wat je doet en zo een ‘holistische’ inspanning te bereiken in je oefeningen/asanas. Hiermee ontwikkel je een groter zelfbewustzijn. 

Is de gevorderden Hatha yoga les iets voor mij?

Deze les is geschikt voor jou als je minimaal 6 maanden ervaring hebt met Hatha yoga of Iyengar yoga, of elke andere yoga stroming waar je ervaring hebt opgedaan met kopstand en schouderstand. Je bent niet bang om deze oefeningen te ervaren.

Wat je kunt verwachten gevorderden Hatha yoga les

Onder begeleiding leer je series van snel opeenvolgende asanas, zoals bijv. de ‘zonnegroet’. Daardoor doorbreek je je eigen traagheid, raakt je lichaam goed doorbloed en komt je ademhaling goed op gang.

Naast deze snel opeenvolgende asanas zul je geleidelijk aan merken dat je de oefeningen/asanas ook langer kunt aan houden. Als je langer in de asanas kunt blijven staan, werkt Hatha yoga dieper door in het lichaam en komen er biochemische processen op gang.
Hierdoor wordt het lichamelijke effect groter, je aandacht wordt dieper en je geest verstilt. Wat begint met lichamelijke stabiliteit wordt dan ook mentale stabiliteit.